Rețetă pas cu pas, cu imagini – Pâine turcească la tigaie – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 150 ml lapte călduț
- 150 ml apă călduță
- 1 linguriță sare
- 2 linguri drojdie uscată
- 3 linguri ulei de măsline
- Pătrunjel tocat
- Fulgi de chili
Mod de preparare:
Amestecați drojdia, sarea și făină cu un tel. Adăugați laptele și apa călduță și frământați doar până când lichidele sunt absorbite.
Adăugați uleiul de măsline și frământați până când aluatul devine neted (aproximativ 10 minute).
Formați o bilă din aluat, ungeți-o cu ulei vegetal și lăsați-o deoparte într-un loc călduros timp de o oră, sau până când și-a dublat volumul.
După ce aluatul a crescut suficient, împărțiți-l în șase bucăți și formați o bilă din fiecare. Întindeți fiecare bilă și puneți-o pe o tigaie încinsă la foc mediu spre mare.
Prăjiți timp de 5-6 minute (2,5-3 minute pe fiecare parte). Fiecare pâinică ar trebui să formeze un buzunar în mijloc atunci când o întoarceți.
Ungeți fiecare pâine caldă cu unt, apoi presărați pătrunjel și fulgi de chili deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!