Budincă de ciocolată fină și aromată

Ingrediente necesare:

600 ml lapte
120 g zahăr
50 g ciocolată neagră ( 80% cacao )
40 g pudră de cacao
40 g făină (sau 20 g amidon alimentar)
3 gălbenușuri de ou
Esență de vanilie sau rom, după gust

Mod de preparare:

Punem deoparte 6 lingurițe de lapte rece.

Într-o cratiță, turnăm restul de lapte și punem pe foc. Când laptele ajunge la punctul de fierbere, oprim focul.

Într-o altă cratiță, amestecăm gălbenușurile și zahărul până obținem o spumă, apoi adăugăm și făina și continuăm să amestecăm încă 2 minute.

Turnăm cele 6 lingurițe de lapte rece, mixăm bine, apoi punem pudra de cacao și continuăm să mixăm până la omogenizare.

Adăugăm bucățelele de ciocolată neagră, turnăm laptele cald, treptat, și amestecăm continuu cu un tel.

Punem cratița pe foc mic și fierbem compoziția timp de 3-4 minute, sau până se îngroașă.

Oprim focul, adăugăm și esența de vanilie sau de rom, amestecăm foarte bine și turnăm budinca în boluri mici.

Acoperim fiecare bol cu folie și lăsăm budinca să se răcească.

Decorăm cu fructe sau frișcă, după plac.

Poftă bună!