Ingrediente necesare:

300 g făină
50 g pudră de cacao
200 g zahăr
250 g unt
210 ml lapte
4 ouă
10 g praf de copt
150 g vișine, fără sâmburi

+

4 cuburi de unt
150 ml frișcă lichidă
280 g ciocolată neagră cu 80% cacao
15 bucăți vișine (pentru decor)

Mod de preparare:

Punem zahărul și laptele cald într-un bol, amestecăm bine cele două ingrediente, apoi cernem și pudra de cacao în bol și amestecăm iar.

Adăugăm și untul tăiat în cubulețe, apoi transferăm compoziția într-o oală pe care o punem apoi pe foc mic.

Amestecăm compoziția continuu, până se topește de tot untul, apoi lăsăm să se răcească.

Între timp, amestecăm făina cernută cu praful de copt. Peste făină punem câte puțin din compoziția de unt, amestecând continuu cu mixerul, timp de 3 minute.

Adăugăm apoi cele 4 ouă pe rând, mixând până la omogenizare după fiecare ou.

La final, punem și vișinele ( sau fructele preferate ) și amestecăm cu o spatulă de silicon.

Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 35 de minute, depinde de cuptor.

Lăsăm prăjitura să se răcească în tavă, între timp pregătim glazura.

Punem bucățelele de ciocolată și de unt într-un bol, și topim ciocolata la bain-marie.

Amestecăm până se topește de tot ciocolata și obținem o compoziție omogenă.

Turnăm apoi ciocolata peste prăjitură.

După ce ciocolata s-a întărit și s-a răcit, decorăm cu frișcă bătută spumă tare și cu cele 15 vișine.

Băgăm prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Sursă rețetă: leaneen.com/2018/03/06/socne-cokoladne-rezine-z-visnjami/