Ingrediente necesare:
- 150 g nuci prăjite
- 4 curmale
- 2 linguri stafide
- 3 linguri dulceață de vișine
- 3 linguri zahăr vanilat
- 2 linguri scorțișoară
- 3 cubulețe unt
- 3 mere mari, roșii
Mod de preparare:
Ungem o tavă yena cu unt, și preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spălăm foarte bine merele, le ștergem, apoi le scobim.
Într-un bol mediu, amestecăm curmalele tocate mărunt, stafidele, nucile tocate mărunt și dulceața, până obținem o pastă omogenă.
Umplem merele cu amestecul de dulceață și nuci, apăsând ușor cu lingurița.
Punem merele în tava unsă cu unt.
Presărăm scorțișoară, punem câte un cubuleț de unt, apoi presărăm și cu câte o lingură de zahăr pudră peste fiecare măr umplut.
Coacem merele timp de 20 de minute, aproximativ, până devin moi și se rumenesc frumos.
Servim merele umplute călduțe, sau reci, cu frișcă.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post