Ingrediente necesare:
- 200 g ciuperci Champignon
- 1 piept de pui fiert în apă sărată
- 150 g cremă de brânză
- 150 g cașcaval
- 6 ouă
- Jumătate conservă măsline verzi fără sâmburi
- Câteva frunze de salată
- 1 lingură smântână
- 1-2 linguri ulei
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Începem cu omleta: într-un bol, batem ouăle cu un tel, până la omogenizare.
Adăugăm cașcavalul ras și amestecăm.
Adăugăm și rondelele de măsline, sarea, piperul și amestecăm iar.
Tapetăm o tavă de 25-30 cm cu hârtie de copt, ungem hârtia cu un pic de ulei și transferăm compoziția de ouă în ea.
Răspândim uniform, aranjând și rondelele de măsline.
Coacem omleta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute.
Între timp, pregătim și umplutura.
Într-o tigaie încinsă, fără ulei, prăjim ciupercile curățate și tăiate în cubulețe.
Când se evaporă lichidul lăsat de ciuperci, adăugăm o lingură de ulei și le prăjim pentru încă 3 minute până încep să se rumenească frumos.
Tăiem pieptul de pui fiert în mici cubulețe.
Când este gata, scoatem blatul de omletă din cuptor și îl și răsturnăm imediat pe o bucată de folie de aluminiu.
Îndepărtăm hârtia de copt.
Ungem blatul cu crema de brânză amestecată cu o lingură de smântână, răspândim uniform carnea peste care adăugăm frunzele de salată.
Peste stratul de frunze de salată, răspândim ciupercile prăjite după care rulăm cu grijă blatul, sub formă de ruladă.
Învelim rulada astfel obținută în folie de aluminiu, presând ușor cu mâinile și o dăm la frigider pentru 2 ore.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!