Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – O idee perfectă pentru prânz sau cină – Aveți nevoie de 1 ou, 400g făină, 200 ml lapte, 150g cașcaval, 150g brânză feta și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 400 g făină
- 1 lingură zahăr
- 1,5 lingurițe drojdie uscată
- 1 ou
- 200 ml lapte cald
- 40 g ulei de măsline
- 1 linguriță sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 150 g cașcaval ras
- 150 g brânză feta
- Jumătate ardei gras roșu
- Jumătate ardei grad verde
- Mărar, semințe de susan și chimen negru
- 1 gălbenuș pentru uns
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol, adăugăm drojdia, zahărul și amestecăm. Adăugăm laptele cald, oul și amestecăm cu furculița un pic. Adăugăm uleiul de măsline și frământăm un aluat omogen și neted, adăugând și sarea. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, timp de 45-60 minute.
După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Îl frământăm timp de câteva minute după care îl punem pe o farfurie tapetată cu un pic de făină. Îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la dospit până pregătim umplutura.
Pentru umplutură, tocăm mărunt mărarul proaspăt, tocăm ardeii cubulețe și punem totul într-un bol. Adăugăm cașcavalul ras, bucățelele de feta, semințele și amestecăm. Punem deoparte cam 1/ 3 din și din umplutura rămasă formăm o bilă.
Transferăm aluatul înapoi pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl modelăm într-o formă rotundă. Punem umplutura la mijloc și tragem marginile aluatului peste ea. Rotunjim și aplatizăm cu mâinile după care întoarcem pe cealaltă parte și transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Ungem cu gălbenuș bătut, punem umplutura rămasă deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!