Rețetă cu imagini – Pandișpan de casă fraged și pufos – Pandișpan Marmorat – Se prepară rapid, din 3 ouă, 90g făină, 100g zahăr, 10g pudră de cacao, 40 ml lapte și…
Ingrediente necesare( folosim o tavă de 18 cm):
- 3 gălbenușuri
- 50 g zahăr
- 1 praf de sare
- 30 ml ulei
- 40 ml lapte
- 1 linguriță extract de vanilie
- 90 g făină
- 4 g praf de copt
- 3 albușuri
- 5 g zeamă de lămâie
- 50 g zahăr
- 10 g pudră de cacao
Mod de preparare:
Punem gălbenușurile, zahărul și sarea într-un bol. Mixăm până obținem o compoziție deschisă la culoare după care încorporăm uleiul, laptele și vanilia. Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Mixăm albușurile spumă, adăugând spre final zeama de lămâie și 50g zahăr. Cu mare grijă și folosind o spatulă, încorporăm spuma în aluat, după care împărțim aluatul în două. Amestecăm o parte cu pudra de cacao.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și punem în ea, alternativ, cele două tipuri de aluat. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30 de minute sau până prăjitura trece testul cu scobitoarea.
După coacere, îndepărtăm marginile tăvii și lăsăm prăjitura să se răcească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!