Consumatorii consideră crema de miere ca fiind, cum ar spune francezii, “crème de la crème” a mierii neprocesate. Cu alte cuvinte, crema de miere este cel mai delicios și sănătos preparat obținut din miere crudă. În comerț, crema de miere este considerată un produs premium și are un preț ca atare, indiferent dacă este simplă sau conține diverse arome.

Prepararea cremei de miere a început în anii 20 ai secolului trecut, scopul fiind împiedicarea cristalizării mierii. Procesul inițial era laborios și necesita respectarea unei anumite temperaturi, iar rezultatul a fost unul absolut delicios, asemănător la textură cu o cremă delicată de unt.

Crema de miere preparată în casă rezistă la frigider pentru cel mult 5 zile, după care începe să se subțieze (spre deosebire de cea fabricată în mod industrial), însă este o modalitate mai puțin costisitoare, de care vă veți bucura garantat!

Ingrediente:

  • 540 g miere crudă (mierea trebuie să fie lichidă și nefiltrată și, preferabil, achiziționată de la producători locali)
  • 60 g miere cristalizată
  • 1 – 2 lingurițe de scorțișoară proaspăt măcinată

Mod de preparare:

  • Într-un recipient adânc se combină ambele tipuri de miere și se mixează la viteza cea mai mică a mixerului.
  • Când masa devine opacă și mai deschisă la culoare, se mărește, treptat, viteza de mixare, până la cea maximă.
  • Se adaugă scorțișoara și se continuă mixarea pentru 15 – 20 minute, până ce se obține o consistență pufoasă și cremoasă.

După preferințe, se pot adăuga o varietate de ingrediente la crema de miere: coajă de lămâie rasă, extract de vanilie, piure de cătină etc, dar trebuie să țineți cont că fiecare ingredient va influența considerabil gustul și proprietățile cremei de miere.

Crema de miere se păstrează la frigider, ea păstrându-și consistența până la maxim 5 zile, după care va deveni din ce în ce mai lichidă.

Se poate consuma cu pâine proaspătă sau în componența diferitor deserturi.

Să o savurați cu plăcere!