Este o rețetă simplă, chiar foarte simplă… veți obține un dulce extrem de delicios, savuros și aromat, care pur și simplu se topește în gură… Pentru a-l pregăti, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:
- 300 grame biscuiți sau pesmeți de vanilie
- 50-70 grame zahăr
- 2 linguri pudră de cacao
- 150 ml lapte
- 100-150 grame de unt
Ingrediente pentru cremă:
- 600 grame smântână
- 50 grame zahăr
- 1 pliculeț (8 grame) zahăr vanilat
- 80 grame ciocolată
- 80 grame nuci
- 80 grame halva
- 15 grame gelatină + 50 ml de apă
Cum se prepară?
În primul rând, vă sugerez să pregătiți forma în care o să aranjați acest desert…
Eu am folosit o farfurie cu un diametru destul de mare, în mijlocul căreia am plasat marginile detașabile ale unei forme pentru copt.
Am tapetat în prealabil cu hârtie de copt, unsă cu un pic de ulei.
Pentru blat, untul folosit trebuie să fie moale, la temperatura camerei.
Așadar, se scoate untul din frigider din timp, cu 2-3 ore înainte de utilizare.
Într-o cratiță mică, se amestecă pudra de cacao, zahărul și laptele.
Se pune cratița la foc mediu și se încălzește compoziția obținută, până la dizolvarea completă a zahărului.
Lăsați amestecul obținut deoparte, pentru a se răci un pic.
Între timp, mărunțiți bine biscuiții cu ajutorul unui blender…
În fărâmiturile de biscuiți se adaugă siropul cu lapte, zahăr și cacao și se omogenizează bine.
Adăugați și untul moale și continuați să amestecați…
Transferați compoziția obținută în forma pregătită, nivelați cu o lingură și dați la frigider…
Pentru cremă, într-un bol nu foarte mare, se înmoaie gelatina în apă și se lasă deoparte pentru 10-15 minute.
Într-un vas separat se toarnă smântâna (am folosit smântână cu 20% grăsime), se adaugă zahărul obișnuit și cel vanilat și se amestecă bine…
Se mărunțesc ciocolata, nucile și halvaua – dacă doriți, puteți înlocui aceste ingrediente cu fructele uscate preferate.
Încălziți gelatina înmuiată în cuptorul cu microunde timp de 15-20 secunde, amestecați bine și adăugați-o în smântână…
Omogenizează compoziția și adaugați nucile, halvaua și ciocolata în cremă. Amestecați bine…
Crema obținută se toarnă peste blat, se nivelează și se dă la frigider pentru minim 3 ore – ideal ar fi să o lăsați o noapte întreagă…
A doua zi puteți decora tortul – am folosit pudră de cacao și ciocolată dată prin răzătoare…
După decorare, scoateți atent marginile detașabile ale formei pentru copt.
Tortul este gata și poate fi servit… Să îl savurați cu drag, alături de familie și de prieteni!
Poftă bună!
Discussion about this post