Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Clătite de post cu ceapă verde și varză – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 150 g crupe de hrișcă crude
- 250 ml apă
- 80 ml lapte vegetal
- 1/2 lingură sirop de agave (sau îndulcitor la alegere)
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 lingură oțet de mere
- 1/8 linguriță pudră de turmeric
- 3 cepe verzi
- 1/3 dintr-o varză mică
- 1/2 linguriță semințe de chimen
- Mărar proaspăt
- Sare după gust
Notă: Adăugați ierburile și condimentele preferate pentru a personaliza clătitele după gust. Serviți-le cu sosul preferat.
Mod de preparare:
Spălați și clătiți hrișca. Transferați într-un castron și lăsați la înmuiat peste noapte, în 250 ml apă.
Adăugați laptele, îndulcitorul preferat, bicarbonatul de sodiu, oțetul de mere, turmericul și sarea. Folosiți un blender de mână pentru a amesteca ingredientele până la omogenizare.
Tocați cepele verzi și varza, apoi asezonați varza cu sare și semințe de chimen și frământați ușor cu mâinile. Încorporați ceapa, varza și mărarul proaspăt, tocat mărunt în aluat.
Încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă. Folosiți o lingură mare pentru a pune aluatul în tigaie și gătiți la foc mediu, acoperit, timp de aproximativ 4 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc bine.
Serviți clătitele cu sosul dvs. preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!