Rețeta mamei, rețeta copilăriei mele – Așa se prepară cea mai rapidă și cea mai bună prăjitură cu mere

Ingrediente necesare:

  • 700 g mere
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană făină
  • 3 ouă
  • 10 g praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Unt și nuci după gust

Mod de preparare:

Spălăm și curățăm merele de coajă și de cotoare. Mixăm ouăle împreună cu zahărul până obținem o consistență spumoasă și deschisă la culoare. Cernem făina amestecată cu praful de copt direct peste compoziția de ouă și mixăm.

Amestecăm merele tăiate în jumătăți și apoi în felii cu scorțișoară. Tapetăm o tavă rotundă cu hârtie de copt. Transferăm compoziția în tavă, punem merele deasupra și le împingem ușor în aluat. În găurile unde au fost sâmburii, punem nuci și câte un cubuleț de unt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!