Rețetă cu imagini, pas cu pas – Tocinei de post din dovlecei, cu verdeață și usturoi – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 2 dovlecei
- 1 lingură făină din semințe de in
- 3 linguri apă
- Mărar proaspăt
- 2 căței de usturoi
- 160 g făină de năut
- Sare și piper după gust
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
Dați pe răzătoare și puneți dovlecelul într-o sită. Lăsați deoparte 10 minute ca să se scurge de apă.
Într-un castron mic, amestecați 1 lingură făină din semințe de in și 3 linguri apă. Lăsați deoparte 5 minute.
Stoarceți bine dovlecelul ras. Peste dovlecelul ras adăugați mărarul proaspăt și usturoiul zdrobit, făina de năut, amestecul de făină din semințe de in și apă, sare și piper după gust și amestecați până când toate ingredientele se combină bine.
Pulverizați o tavă de copt cu ulei de măsline (sau tapetați cu hârtie de copt).
Cu ajutorul unei linguri mari, formați chifteluțe din amestecul de dovlecei, așezați-le pe tava de copt și aplatizați-le ușor cu dosul lingurii.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute, sau până când devin aurii.
O altă variantă este să-i prăjiți: încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu și adăugați puțin ulei de măsline.
Puneți porții din amestecul de dovlecei în tigaie și prăjiți pe fiecare parte până se rumenesc frumos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!