kiloRețete
luni, iunie 16, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitura Ecaterina – Prăjitură de casă cu aluat sfărâmat, foarte fragedă și foarte aromată

Ingrediente necesare pentru 3 foi:

  • 500 g făină
  • 150 g zahăr
  • 150 g untură
  • 1 praf de sare
  • 3 gălbenușuri
  • 5 linguri smântână
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • Jumătate linguriță amoniac, stins cu zeamă de lămâie

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 1 foaie sfărâmată
  • 150 g unt
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahăr cu aromă de rom
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 2 linguri gem de vișine
  • 50 ml esență de rom

Ingrediente necesare pentru spumă:

  • 3 albușuri
  • 150 g zahăr
  • Ciocolată amăruie, rasă

Mod de preparare:

Începem cu foile: amestecăm într-un bol făina cu sarea și cu zahărul. Punem untura, amoniacul stins, coaja de lămâie, smântâna, gălbenușurile și amestecăm bine. Răsturnăm totul pe suprafața de lucru și frământăm până obținem un aluat omogen și nelipicios.

Împărțim aluatul astfel obținut în 3 părți egale și întindem din fiecare câte o foaie cu grosimea de 0,5 cm.

Coacem foile pe rând, pe dosul tăvii tapetate cu un pic de făină, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Timpul de coacere este aproximativ 15 minute. După ce s-au copt, le lăsăm să se răcească.

Pentru cremă, zdrobim cea mai nereușită foaie. Într-un bol, amestecăm 150 ml de lapte cu romul și cu zahărul după care adăugăm și foaia și lăsăm să absoarbă bine laptele.

Mixăm untul la temperatura camerei împreună cu zahărul pudră după care, treptat, punem și foaia îmbinată în lapte și amestecăm ușor. La final adăugăm și gemul, pudra de cacao, esența de rom și amestecăm bine, până la omogenizare.

Așezăm o foaie pe un platou și o ungem cu toată cantitatea de cremă. Peste stratul de cremă așezăm a doua foaie. Punem prăjitura într-o pungă și o dăm la rece.

Pentru spumă, batem albușurile spumă, împreună cu zahărul. Punem vasul pe baie de aburi și mixăm până începe să se îngroașe puțin. Întindem spuma astfel obținută peste blatul superior.

Peste spumă presărăm ciocolata amăruie rasă și dăm prăjitura la frigider până a doua zi, ca să se înmoaie bine foile.

Notă: puteți folosi orice fel de gem acrișor și puteți ajusta cantitatea de esență de rom, după gust.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Desert cu lapte și Nesquik – Turnat în sticlă, fără coacere
Fără categorie

Desert cu lapte și Nesquik – Turnat în sticlă, fără coacere

Cremă de mere cu lapte și frișcă – Aromată și răcoritoare
Fără categorie

Cremă de mere cu lapte și frișcă – Aromată și răcoritoare

Prăjitură cu mere și cremă de vanilie
Fără categorie

Prăjitură cu mere și cremă de vanilie

Tort cu căpșuni și cremă de vanilie
Fără categorie

Tort cu căpșuni și cremă de vanilie

Cheesecake fără coacere cu Nutella
Fără categorie

Cheesecake fără coacere cu Nutella

Desert cu fructe, iaurt și strat de ciocolată – fără coacere
Fără categorie

Desert cu fructe, iaurt și strat de ciocolată – fără coacere

Next Post
Prăjitură de casă cu foi fragede și aromate – Prăjitură delicioasă, cu cremă de ciocolată și rom

Prăjitură de casă cu foi fragede și aromate - Prăjitură delicioasă, cu cremă de ciocolată și rom

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Rețetă corectă, cu cantități exacte – Roșii murate în borcane de 3 litri, pentru iarnă
Fără categorie

Rețetă corectă, cu cantități exacte – Roșii murate în borcane de 3 litri, pentru iarnă

Rețetă românească, tradțională – Zacuscă de vinete – Așa se face zacusca de peste 100 ani
Rețete

Rețetă românească, tradțională – Zacuscă de vinete – Așa se face zacusca de peste 100 ani

Prăjitură de sezon – Prăjitură de casă cu brânză dulce și vișine (prune, caise etc.)
Rețete

Prăjitură de sezon – Prăjitură de casă cu brânză dulce și vișine (prune, caise etc.)

Prăjitură cu brânză dulce și glazură de lămâie (colorată cu sirop) – Mai simplă, mai fragedă și mai gustoasă probabil nu există
Fără categorie

Prăjitură cu brânză dulce și glazură de lămâie (colorată cu sirop) – Mai simplă, mai fragedă și mai gustoasă probabil nu există

Prăjitura Bunicii – Prăjitură fragedă și pufoasă cu nucă, cu gem sau cu brânză dulce
Fără categorie

Prăjitura Bunicii – Prăjitură fragedă și pufoasă cu nucă, cu gem sau cu brânză dulce

Plăcintă de casă, cu brânză – Se prepară din 500g foi de plăcintă, 200 ml lapte, 1 kg brânză, 100 ml ulei și…
Fără categorie

Plăcintă de casă, cu brânză – Se prepară din 500g foi de plăcintă, 200 ml lapte, 1 kg brânză, 100 ml ulei și…

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate