Poftele vin așa repede… Nu am mâncat de mult timp o savarină… Așa că repejor am pus și mi-am făcut… Iată de ce ingrediente avem nevoie…
Am folosit rețeta Jamilei…
Ingrediente pentru aluat:
- 250 grame făină
- 150 ml lapte călduț
- drojdie cât o alună
- 2 ouă
- 30 ml ulei
- 1 linguriță de zahăr și una de sare
Ingrediente pentru sirop:
- 400 ml apă
- 150 grame zahăr
- esență de rom
Ingrediente pentru decor: 400 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru început, punem drojdia în lapte, împreună cu o linguriță de zahăr.
Într-un bol separat, adăugăm făina și laptele în care am dizolvat drojdia. Adăugăm uleiul, ouăle, sarea și amestecăm bine bine, până când obținem un aluat moale…
Se lasă la dospit aproximativ 40-45 minute…
Între timp, pregătim siropul – punem pe foc apa, zahărul și esența de rom, până când se topește zahărul…
După ce a trecut timpul pentru dospire și aluatul s-a dublat în volum, ungem formele cu unt (sau untură) și tapetăm cu făină.
Cu ajutorul a două linguri, punem aluatul în ele… Ne folosim de linguri pentru că avem un aluat moale. Formele le umplem pe trei sferturi și le mai lăsăm la dospit încă 10-20 minute…
După acest timp, le băgăm în cuptorul preîncâlzit, până când se rumenesc… Când sunt coapte le răsturnăm, tăiem căpăcelul și le însiropăm.
La final, le umplem cu frișca bătută bine și puțin gem de căpșuni…
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
Din aceste ingrediente am obținut 7 savarine…
Rețeta preluată cu acord de la dna. Liliana Toma, de pe blogul personal.