Ingrediente necesare:
- 1 kg ardei iuți
- 1 kg zahăr
- 1 litru de oțet
Mod de preparare:
Spălăm și uscăm bine ardeii. Îi curățăm de cotoare, semințe, nervuri și îi tocăm mărunt…
Fierbem oțetul împreună cu zahărul, până când obținem un sirop… Adăugăm ardeii în siropul format și fierbem în continuare…
După ce au fiert bine ardeii, luăm de pe foc și blenduim (folosind blenderul vertical) până când obținem o pastă fină…
Punem iar pe foc să fiarbă, până începe să se închege ca o dulceață…
La final, turnăm dulceața fierbinte în borcanele curate și uscate și înfiletăm bine capacele…
Acoperim borcanele cu o pătură până când se răcesc suficient…
Savurați cu poftă! Poftă mare!
Rețeta aparține dnei. Liliana Toma și a fost preluată cu acord de pe blogul personal al acesteia.