Rețetă rapidă – Prăjitură cu brânză dulce, vanilie și piersicuțe – Prăjitură fragedă și aromată, foarte ușor de pregătit
Ingrediente necesare pentru blat:
- 210 g biscuiți simpli
- 50 g unt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci, moale
- 3 ouă
- 400 g lapte condensat
- 2 linguri lichior de ouă
- 1 plic budincă de vanilie
- 1-2 plicuri zahăr vanilat
- 1,5 linguri zahăr pudră
- 1 lingură zeamă de lămâie
- Piersici
Alte ingrediente necesare:
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri miere
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 6 linguri zahăr
- 80 g unt
- 150 ml frișcă lichidă
- 100 g brânză de vaci
- Piersici
Mod de preparare:
Tapetăm baza unei forme de tort cu hârtie de copt. Măcinăm biscuiții, adăugăm untul topit, amestecăm foarte bine și transferăm în tava pregătită. Formăm un blat omogen și dăm tava la frigider pentru 30 de minute.
Tăiem piersicile în felii subțiri ( semiluni ). Așezăm un strat de piersici peste blatul din tavă.
Punem într-un bol brânza, ouăle, lichiorul, laptele condensat, praful de budincă, zahărul vanilat și cel pudră, zeama de lămâie și mixăm până la omogenizare.
Întindem umplutura de brânză peste stratul de piersici. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem tortul timp de 15 minute.
După 15 minute, setăm cuptorul la 140 de grade și continuăm coacerea pentru încă 50 de minute. Ulterior, scoatem tortul din cuptor și-l lăsăm să se răcească.
Punem piersicile rămase într-un bol și mixăm cu un mixer vertical până obținem un piure.
Adăugăm gălbenușurile, zahărul, zeama de lămâie și mierea.
Punem pe foc mic și amestecăm bine. adăugăm și untul și amestecăm până la omogenizare.
Mixăm spumă frișca lichidă după care o amestecăm cu brânza. Adăugăm și amestecul rece de piure și omogenizăm.
Punem acest amestec peste stratul de brânză și întindem frumos. Decorăm în continuare după plac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!