Clătite din dovlecei, cu umplutură de smântână, usturoi și mărar – Clătite aperitiv moi și pufoase
Ingrediente necesare pentru plăcinte:
- 1 dovlecel
- 1 ou
- 2 /3 cană făină
- 3 /4 cană lapte
- Jumătate linguriță sare
- Piper
- Ulei pentru prăjit
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 2 linguri maioneză
- 2 linguri smântână
- 2 căței usturoi
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Spălăm și dăm dovlecelul prin răzătoare. Lăsăm deoparte timp de câteva minute, după care stoarcem bine. Punem dovlecelul ras într-un bol, adăugăm sare, piper, laptele și făina, și la final oul. Amestecăm bine, până la omogenizare.
Prăjim clătite subțiri, într-o tigaie cu un pic de ulei încins.
Pentru umplutură, amestecăm toate ingredientele până la omogenizare ( tocăm mărunt mărarul, pisăm usturoiul ).
Umplem clătitele cu umplutură și rulăm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!