Clătite din dovlecei, cu umplutură de smântână, usturoi și mărar – Clătite aperitiv moi și pufoase

Ingrediente necesare pentru plăcinte:

  • 1 dovlecel
  • 1 ou
  • 2 /3 cană făină
  • 3 /4 cană lapte
  • Jumătate linguriță sare
  • Piper
  • Ulei pentru prăjit

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 2 linguri maioneză
  • 2 linguri smântână
  • 2 căței usturoi
  • 1 legătură mărar

Mod de preparare:

Spălăm și dăm dovlecelul prin răzătoare. Lăsăm deoparte timp de câteva minute, după care stoarcem bine. Punem dovlecelul ras într-un bol, adăugăm sare, piper, laptele și făina, și la final oul. Amestecăm bine, până la omogenizare.

Prăjim clătite subțiri, într-o tigaie cu un pic de ulei încins.

Pentru umplutură, amestecăm toate ingredientele până la omogenizare ( tocăm mărunt mărarul, pisăm usturoiul ).

Umplem clătitele cu umplutură și rulăm.

Savurați cu poftă! Poftă bună!