Ingrediente:
- 1 kg prune
- 4 linguri zahăr
- 1 lingură miezul de nucă
- 2 bețișoare de scorțișoară
- 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
- 2 linguri coniac
Mod de preparare:
1. Spălăm prunele, le tăiem în jumătate și le curățăm de sâmburi. Le acoperim cu 2 linguri de zahăr și le lăsăm 3 ore.
2. Adăugăm zahărul rămas, bețișoarele de scorțișoară și punem vasul pe foc. După ce compoziția a început să fiarbă, luăm vasul de pe foc.
3. Lăsăm gemul 8 ore sau peste noapte. În acest mod prunele vor fi saturate cu zahăr și își vor păstra forma.
4. Dimineața, punem gemul la fiert pe foc mic. Separat, pregătim miezul de nucă.
5. Uscăm miezul de nucă într-o tigaie pe urmă îl așezăm pe un prosop uscat. Mărunțim miezul de nucă.
6. În gem, adăugăm miezul de nucă și coniacul. Amestecăm bine și gătim încă 20 de minute. Dacă se formează spumă, o îndepărtăm.
7. Scoatem betișoarele de scorțișoară și repartizăm gemul în borcane sterilizate. Le închidem ermetic și le răsturnăm. Acoperim borcanele cu o pătură și le lăsăm la răcit 24 de ore.
Poftă mare!
Discussion about this post