Ingrediente:

  • 1,2 kg dovlecei
  • 800 ml apă
  • 125 ml sos de tomate
  • 4 linguri oțet
  • 1 linguriță muștar
  • 4 frunze mărar
  • 4 căței de usturoi
  • 4 frunze de cireș
  • 1 ardei iuțe
  • 75 g zahăr
  • 30 g sare

Mod de preparare:

1. Spălăm dovleceii sub jet de apă.

2. Tăiem dovleceii în bucățele de 8 cm lungime.

3. Repartizăm în fiecare borcan câte o frunză de mărar, un cățel de usturoi, 1 frunză de cireș și câteva bucățele de ardei iute.

4. Repartizăm și bucățelele de dovlecel. Umplem borcanele cu apă fierbinte și le lăsăm 10 minute.

5. Separat, punem la fiert 800 ml de apă. Adăugăm zahărul, sarea, sosul de tomate, muștarul și amestecăm bine până când compoziția a început să fiarbă.

6. Scurgem borcanele de apă. Pe urmă, repartizăm câte o lingură de oțet în fiecare borcan iar la final le umplem cu marinada pregătită anterior.

7. Închidem borcanele ermetic și le răsturnăm. Le acoperim cu o pătură și le lăsăm 2 zile la răcit.

Să aveți poftă!