Ingrediente necesare:
- 4-5 linguri orez
- 700 g spanac
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 2 morcovi
- 1 lingură pastă de tomate
- Ulei
- Sare
Mod de preparare:
Începem prin a spăla, curăța și toca morcovii, ardeiul și ceapa. Într-o cratiță, încingem câteva linguri de ulei, apoi punem și ceapa și ardeiul. După ce acestea s-au înmuiat un pic, adăugăm rondelele de morcovi și orezul spălat în mai multe ape.
Amestecăm și călim timp de 5 minute, apoi adăugăm 2 căni de apă, acoperim cratița cu un capac și lăsăm orezul să fiarbă.
După un sfert de oră, punem și spanacul, amestecăm și fierbem în continuare pentru încă 10 minute. La final, adăugăm pasta de tomate, sarea și lăsăm să mai dea într-un clocot.
Să savurați cu poftă această mâncărică delicioasă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro