Ingrediente necesare:

  • 1 vânătă
  • 1 fir praz sau 2 cepe
  • 1 cartof
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • Jumătate țelină
  • Un sfert de varză
  • 200 g roșii
  • 1 legătură pătrunjel
  • Ulei
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Începem prin a curăța legumele, apoi le tocăm.
Tăiem în fâșii prazul și ardeiul, apoi tocăm celelalte legume în bucăți mai mari.

Într-o cratiță, încingem câteva linguri de ulei, apoi punem la călit ardeiul și prazul. După câteva minute, adăugăm pe rând și celelalte legume: morcovul, țelina, apoi după 10 minute cartoful, vânăta și varza.
După încă 10 minute, turnăm un pahar de apă fierbinte peste legume, adăugăm și roșiile, sărăm, piperăm și amestecăm.

Dăm ghiveciul de legume la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 50 de minute, la o temperatură medie.
După ce scoatem ghiveciul din cuptor, presărăm și pătrunjelul tocat.

Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro