Rețete cu imagini, pas cu pas – Înghețată de casă – 6 rețete simple și ușoare, delicioase și aromate – Nimeni nu refuză încă o porție
1. Înghețată cu Oreo
Ingrediente necesare:
- 18 biscuiți Oreo
- 400 g lapte condensat îndulcit
- 480 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare:
Zdrobim 14 biscuiți și mixăm spumă tare smântână pentru frișcă.
Încorporăm laptele condensat, folosind mixerul la viteză mică. La final adăugăm biscuiții zdrobiți și amestecăm cu o spatulă.
Transferăm compoziția într-un vas și decorăm cu biscuiții rămași. Dăm la congelator pentru minim 6 ore.
2. Înghețată cu ciocolată
Ingrediente necesare:
- 400 g lapte condensat îndulcit
- 480 ml smântână pentru frișcă
- 60 g pudră de cacao
Mod de preparare:
Mixăm smântâna spumă tare după care încorporăm pudra de cacao și laptele condensat, mixând la viteză mică.
Transferăm într-un vas, acoperim și dăm la congelator pentru minim 6 ore.
3. Înghețată cu mango
Ingrediente necesare:
- 400 g lapte condensat îndulcit
- 480 ml smântână pentru frișcă
- 2 mango mari (285 g piure)
Mod de preparare:
Tăiem bucăți fructele de mango și mixăm pentru a obține un piure. Mixăm spumă tare smântâna după care încorporăm laptele condensat și piureul de mango, mixând la viteză mică.
Transferăm într-un vas, acoperim și dăm la congelator pentru minim 6 ore.
4.Înghețată cu căpșuni
Ingrediente necesare:
- 480 ml smântână pentru frișcă
- 400 g lapte condensat îndulcit
- 340 g căpșuni
- 1 linguriță colorant alimentar roz (opțional)
- 4-5 căpșuni (opțional)
Mod de preparare:
Punem 340 g căpșuni într-un blender și mixăm până obținem un piure. Mixăm spumă tare smântâna după care încorporăm laptele condensat, piureul de căpșuni și colorantul, mixând la viteză mică.
Opțional, putem încorpora și 4-5 căpșuni tăiate bucățele. Transferăm într-un vas, acoperim și dăm la congelator pentru minim 6 ore.
5.Înghețată cu unt de arahide
Ingrediente necesare:
- 400 g lapte condensat îndulcit
- 480 ml smântână pentru frișcă
- 250 g unt de arahide
- 70 g arahide prăjite
Mod de preparare:
Mixăm smântâna spumă tare, încorporăm laptele condensat și untul de arahide, mixând la viteză mică.
Încorporăm trei sferturi din arahidele tocate grosier și transferăm compoziția într-un vas, acoperim și dăm la congelator pentru minim 6 ore.
6. Înghețată cu cireșe
Ingrediente necesare:
- 480 ml smântână pentru frișcă
- 400 g lapte condensat îndulcit
- 340 g cireșe (fără sâmburi)
Mod de preparare:
Mixăm cireșele într-un blender până obținem un piure.
Mixăm smântâna spumă tare după care încorporăm laptele condensat și piureul de cireșe, mixând la viteză mică.
Opțional putem încorpora și 4-5 cireșe tăiate bucățele. Transferăm într-un vas, acoperim și dăm la congelator pentru minim 6 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!