Rețetă cu imagini, pas cu pas – Brioșe pufoase și savuroase, cu ouă, bacon și ceapă verde – O bunătate pentru micul dejun – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru amestecul de ouă:
- 6 ouă
- 1/4 cană parmezan ras
- 1/4 cană smântână pentru gătit
- Un praf de sare
- Piper proaspăt măcinat
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 3-4 felii de bacon (prăjite și mărunțite)
- 2 fire de ceapă verde (tocate)
- Cașcaval cheddar ras
- Unt nesărat (pentru uns tava)
Mod de preparare:
Prăjește 3-4 fâșii de bacon (ai grijă să nu fie crocante). Lasă să se răcorească ușor. Apoi, toacă fin baconul și ceapa verde.
Bate ouăle împreună cu celelalte ingrediente pentru amestecul de ouă până la omogenizare.
Preîncălzește cuptorul la 185°C. Unge o tavă de brioșe (cu 6 cupe) cu unt. Adaugă umpluturile în fiecare cupă: cașcaval cheddar, bacon și ceapă verde. Apoi toarnă amestecul de ouă peste umpluturi, lăsând puțin spațiu la partea de sus.
Coace la 185°C timp de aproximativ 20 de minute. În timp ce sunt încă fierbinți, imediat răzuiește surplusul de pe partea de sus și încorporează-l înapoi în fiecare cupă. Lasă să se răcească câteva minute, apoi desprinde marginile fiecărei brioșe înainte de a le scoate din tavă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!