Ingrediente necesare:

  • 2 verze mici, murate
  • 1 ardei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • jumătate varză proaspătă
  • 3 frunze dafin
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 4 linguri ulei
  • 1 legătură mărar
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 linguriță chimen
  • sare, piper (după gust)

Mod de preparare:

Începem prin a toca mărunt morcovul, ardeiul, ceapa și cele două feluri de varză.
Într-o cratiță cu 4 linguri de ulei încins, călim ceapa, morcovul și ardeiul timp de câteva minute, până se înmoaie. După aceea, adăugăm și varza proaspătă.
Când și varza proaspătă începe să se înmoaie, adăugăm și varza murată, amestecăm și lăsăm mâncărica pe foc mediu pentru aproximativ 20 de minute.

Apoi, transferăm amestecul într-o tavă, adăugăm cimbrul, chimenul, dafinul și apă caldă cât să acopere varza.
Acoperim tava cu folie de aluminiu, apoi o dăm la cuptorul preîncălzit timp de 20-30 de minute.

După aceea, mai lăsăm tava la cuptor pentru încă 15 minute, fără folie.
După cele 15 minute, adăugăm și pasta de tomate subțiată cu câteva linguri de apă și mai ținem varza la cuptor pentru încă 5 minute.

Varza este gata atunci când are un aspect uscat și rumenit.
După ce scoatem tava din cuptor, adăugăm și mărarul tocat și potrivim de piper.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro