Ingrediente necesare:

  • 500g cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ardei
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 linguriță boia
  • 1 linguriță maghiran
  • 2 linguri pastă de tomate
  • Ulei
  • Sare și piper

Mod de preparare:
Începem prin a spăla, curăța și tăia cartofii în bucăți mai mari. Tocăm și capa, ardeiul și morcovul, după preferințe.
Călim ceapa în câteva linguri de ulei încins până se înmoaie un pic, apoi adăugăm și morcovul și ardeiul.
Călim legumele împreună, la foc mediu, timp de 5 minute, după care adăugăm și cartofii.
Acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă înăbușit pentru câteva minute, apoi turnăm și apă fierbinte, cât să acopere legumele.
Adăugăm și boiaua, sarea, amestecăm și lăsăm tocănița de fiarbă timp de 20 de minute, la foc mediu.

Ulterior, verificăm dacă cartofii sunt fierți, adăugăm 2 linguri de pastă de tomate și amestecăm.
Continuăm să fierbem la foc mediu pentru încă 5 minute, apoi luăm de pe foc și adăugăm pătrunjelul, maghiranul și piperul.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro