Ingrediente necesare:
- 1 roșie
- 1 avocado
- 1 căței usturoi
- Jumătate ceapă roșie
- Jumătate legătură pătrunjel
- Zeama stoarsă de la jumătate de lămâie
- Sare și piper
Mod de preparare:
Tocăm ceapa curățată, pătrunjelul și usturoiul curățat, cât mai mărunt.
Tăiem avocado jumătate, pe lungime și scoatem sâmburele.
Curățăm apoi pulpa de pe coajă cu ajutorul unei lingurițe.
Stoarcem lămâia peste pulpă și pasăm cu ajutorul unei furculițe. Pentru acest sos, nu trebuie să pasăm până obținem un piure, ci trebuie să se simtă un pic și bucățelele de avocado.
Într-un vas, amestecăm bine toate legumele tocate cât mai mărunt, potrivim de sare și de piper, apoi adăugăm și avocado pasat. Amestecăm, potrivim iar de sare și de piper dacă este nevoie.
Dăm sosul la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a-l servi.
Acest sos se poate servi cu tortilla, chipsuri, pâine prăjită sau pe post de garnitură sau salată.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro