Ingrediente necesare pentru 1 tăviță:
- Apă
- 1 legătură mare de verdeață
Notă: în acest mod, putem conserva pătrunjelul, frunzele de țelină, mărarul, tarhonul, menta, leușteanul etc.
Cum procedăm?
- Înainte de toate, curățăm frunzele de pământ, de alte ierburi, de insecte, de frunze uscate.
- Punem frunzele într-un bol cu apă cât mai rece, le spălăm bine după care le scurgem de apă și le zvântăm.
- Tocăm frunzele, fie cu un cuțit, fie în blender.
- Îndesăm frunzele tocate mărunt într-o tăviță pentru cuburi de gheață și completăm cu apă, doar cât să acopere frunzele.
- Dăm tăvița la congelator pentru câteva ore, sau până verdețurile se congelează complet.
- După ce verdeața s-a congelat complet, scoatem tăvița de la congelator. Scoatem cuburile de verdeață și le punem în pungi alimentare, de plastic.
- Tăvița eliberată se poate folosi pentru încă o tură de verdeață congelată.
Spor!