Checul cu smântână este delicat, fraged și parfumat, iar prepararea acestuia este atât de simplă, încât și începătorii în arta culinară vor reuși să prepare un chec de poveste!
Este foarte important ca toate ingredientele folosite să fie la temperatura camerei. Așadar, untul, smântâna și ouăle trebuie scoase din frigider cu 1 – 2 ore înainte de începerea preparării checului.
Ingrediente:
- 210 g unt
- 360 g făină
- 180 g smântână
- 240 g zahăr
- 3 ouă
- 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de sare
- 2 ml esență de vanilie
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător se amestecă untul, aflat la temperatura camerei, împreună cu 200 g zahăr tos. Se amestecă cu ajutorul unui mixer, la viteză maximă, timp de 5 minute.
Se adaugă treptat, peste amestecul obținut anterior, cele 3 ouă și esența de vanilie.
Într-un vas separat se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu, după care se adaugă peste compoziția de ouă. Se adaugă și smântâna și se amestecă bine, până ce toate ingredientele sunt încorporate, rezultând un aluat omogen.
Tava pentru chec se va tapeta cu hârtie de copt și se va unge cu unt. Se așează aluatul în tavă, nivelându-l cu delicatețe, iar peste acesta se presară zahărul rămas.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 45 – 50 de minute.
Pentru a verifica dacă este copt checul, se va folosi o scobitoare, iar dacă aceasta iese din chec curată, fără urme de aluat, focul poate fi oprit și checul poate fi scos din cuptor.
Checul cu smântână este absolut delicios și parfumat! Acesta poate fi servit, atât cald, cât și rece și merge de minune cu gem sau ciocolată.
Să îl savurați cu plăcere!
Discussion about this post