Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură fără coacere cu pișcoturi, mere, mascarpone și caramel – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru amestecul de mere:
- 40 g unt
- 700 g mere
- 60 g zahăr brun tos
- 8 g zahăr vanilat
- 3 g scorțișoară
- 40 g caramel
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 40 g zahăr granulat
- 8 g zahăr vanilat
- 8 g întăritor frișcă
- 250 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru amestecul de lapte:
- 300 ml lapte
- 1,5 g scorțișoară
Alte ingrediente necesare:
- pișcoturi
- caramel
Mod de preparare:
Începe prin a curăța și a rade merele. Încălzește untul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă merele rase, zahărul brun tos, zahărul vanilat și pudra de scorțișoară.
Gătește acest amestec timp de 5-7 minute, după care îndepărtează tigaia de pe foc și adaugă caramelul.
Amestecă totul bine și lasă să se răcească complet.
Pune mascarpone într-un bol adânc împreună cu zahărul, zahărul vanilat și întăritorul. Mixează timp de un minut. Adaugă treptat și frisca lichidă, mixând continuu.
Ia un alt bol și amestecă laptele cu pudra de scorțișoară. Înmoaie pișcoturile în lapte și pune-le într-un vas yena.
Întinde un strat din crema pregătită anterior peste pișcoturi, adaugă jumătate din amestecul de mere și întinde-l uniform. Repetă acești pași cu un alt strat de pișcoturi, amestec de mere și termină cu un strat de cremă (păstrează puțină cremă pentru decor).
Pune desertul la frigider pentru 4-5 ore, sau peste noapte. Decorează cu crema rămasă și caramel.
Savurați cu poftă! Poftă bună!