Rețetă rapidă – Parizer de casă din carne de pui – Rețetă simplă și savuroasă, explicată pas cu pas, cu imagini…
Ingrediente necesare:
- 400 g piept de pui + pulpe
- 300 g ceapă
- Sare, frunze de dafin, piper boabe
- 350 ml supă plus 30 g gelatină
- 2 linguri pline zeamă de sfeclă
- 3 căței usturoi
- Sare și piper negru măcinat
- 120 g slănină (opțional)
Mod de preparare.
Punem carnea, ceapa, piperul boabe, sare și frunzele de dafin într-o cratiță. Acoperim cu apă și fierbem timp de 2 ore, la foc mic, sub capac. Scoatem carnea din cratiță și după ce se răcorește scoatem carnea de pe os.
Amestecăm 350 ml din supa caldă din cratiță cu gelatina. Peste carnea din bol punem zeama de sfeclă, usturoiul pisat, sare, piper și supa cu gelatină. Mixăm totul cu blenderul vertical, până la omogenizare.
Opțional, putem adăuga și cubulețe de slănină.
Transferăm compoziția într-o sticlă curată. Dăm sticla de masă de câteva ori ca să eliminăm bulele de aer după care acoperim gura sticlei cu folie de aluminiu și dăm la frigider pentru câteva ore.
Ulterior, tăiem sticla de pe parizer și putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!