Daca doresti sa mananci un desert delicios cu branza si fulgi de cocos, iti recomand sa incerci reteta „Fulg de zapada”. Nici macar nu trebuie sa folosesti cuptorul pentru a pregati aceasta prajitura, deorece nu necesita coacere.
Ingrediente necesare:
- 100 gr biscuiti obisnuiti patrati (12 bucati)
- 2 plicuri jeleu de lamaie, 400 ml apa clocotita
- 500 gr crema de branza, 3 linguri zahar pudra
- 10 gr zahar vanilat, 250 gr smantana grasa
- 35 gr unt, 35 gr zahar, 70 gr fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
Se toarna jeleul in apa clocotita si se amesteca bine. Se lasa apoi la racit.
Se bate branza cu un blender. Smantana se combina cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se bate cu blenderul pana devine pufoasa si usoara.
Se adauga branza de vaci, lingura cu lingura in bolul cu smantana si se amesteca, din nou, cu un blender. Se toarna jeleul de lamaie in acest amestec. Se amesteca apoi cu mixerul pana devine neted.
Se tapeteaza o tava cu folie si se intinde un strat de biscuiti. Se toarna crema de branza cu jeleu de lamaie deasupra. Se intinde uniform.
Se incalzeste untul intr-o cratita. Se adauga zaharul si fulgii de nuca de cocos. Se lasa pe foc pana capata o culoare aurie, apoi se lasa la racit.
Se presara fulgii de cocos rumeniti in unt peste prajitura. Se lasa prajitura la frigider pentru cateva ore. De preferat ar fi ca prajitura sa stea la frigider o noapte intreaga. A doua zi se poate taia si servi.
Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!
Discussion about this post