Ingrediente

  • 600 gr făină
  • 300 ml lapte
  • 1 buc ou
  • 3 lingurițe zahăr
  • 7 gr drojdie uscată
  • 10 gr sare
  • 2 buc gălbenușuri + 2linguri de lapte pentru uns
  • 50 gr unt

Preparare

Pentru început, într-o crăticioară punem laptele untul și zahărul și punem la foc mic. Făina cernută o punem într-un bol, punem drojdia uscată, amestecăm puțin și adăugăm laptele călduț.

Frământăm puțin, adăugăm oul bătut și sarea. Frământăm bine până obținem unt aluat pufos. Se presară puțină făină și lăsam la dospit 45-60 de minute.

Pe o suprafață pudrată cu făină întindem aluatul sub forma de baghetă. Tăiem în 12 părți egale și le modelăm sub formă rotundă.

Se pun în tavă chiflele și le lăsăm la loc călduț timp de 30 minute. Gălbenușurile se amestecă cu lapte se ung și se presară mac și susan după preferință.

Se coc la 180 grade pentru 25-30 minute.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres