De încercat neapărat! Prăjitură de casă pufoasă și cremoasă, cu mandarine – Rețetă rapidă, aromată și delicioasă

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 4 ouă
  • 120 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 120 g făină
  • 1 linguriță praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 2 conserve mai mici de mandarine
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 250 ml smântână ( 20% )
  • 2 linguri zahăr

Ingrediente necesare pentru jeleu:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • Sucul din conserve + apă, cât să obținem 750 ml de lichid
  • 2 linguri zahăr

Mod de preparare:

Începem cu blatul: mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul și cu zahărul vanilat, până zahărul se dizolvă complet. Separat, amestecăm făina cernută cu coaja de lămâie și cu praful de copt.

Lingură cu lingură, încorporăm amestecul de făină în spuma de ouă, mixând la viteză medie. Tapetăm o tavă de 30*35 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 20 de minute.

Pentru cremă, batem frișca lichidă spumă tare. Încorporăm și smântâna, după care și mandarinele scurse și zahărul.

Peste blatul răcit întindem uniform crema și dăm prăjitura la frigider.

Pentru jeleu, amestecăm sucul din conserve cu apă, cu zahărul și cu praful de budincă, până obținem o compoziție omogenă și fără cocoloașe. Punem pe foc și fierbem până se îngroașă.

După ce jeleul s-a răcorit un pic, îl turnăm peste cremă și dăm prăjitura la frigider peste noapte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!