Rețetă pas cu pas, în imagini – Prăjitura Kinder Pingui – Prăjitură la tavă fină și aromată, cremoasă și pufoasă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 30 g făină
- 40 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 30 g pudră de cacao
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 kg mascarpone
- 500 ml frișcă lichidă
- 220 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 plicuri întăritor frișcă
Ingrediente necesare pentru stratul cu ciocolată:
- 150 ml frișcă lichidă
- 150 g ciocolată
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 400 g ciocolată
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare, împreună cu zahărul vanilat și sarea. Separat, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul, până obținem o consistență spumoasă. Cu o spatulă, încorporăm jumătate din spuma de albușuri. Cernem și făina și pudra de cacao direct în bol. Amestecăm după care încorporăm și spuma rămasă.
Transferăm compoziția într-o tavă (30*28 cm) și coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 10-12 minute. După coacere, lăsăm blatul să se răcească.
Pentru cremă, împărțim toate ingredientele în două. Mixăm 250 ml frișca spumă tare, împreună cu zahărul vanilat ( 1 plic) și întăritorul (1 plic(. Într-un bol separat, mixăm spumă mascarpone (500g) după care, mixând continuu, încorporăm și zahărul pudră (110g). La final, încorporăm și frișca bătută (250 ml).
Transferăm blatul pe un tocător, îndepărtăm hârtia de copt și tăiem în două. Vom obține două blaturi de 30*14 cm. Transferăm primul blat într-o tavă. Întindem crema peste blat și dăm la frigider pentru 30 de minute.
Pentru stratul cu ciocolată, turnăm frișca caldă peste bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare. Lăsăm să se răcorească timp de câteva minute după care turnăm peste stratul de cremă.
Dăm prăjitura înapoi la frigider pentru 20 de minute. Între timp, pregătim încă o porție de cremă de mascarpone și frișcă, din ingredientele rămase. După 20 de minute, scoatem prăjitura de la frigider și întindem crema peste stratul de ciocolată. Acoperim cu celălalt blat, acoperim prăjitura cu folie alimentată și dăm la frigider pentru 4 ore.
Pentru glazură, punem pe baie de aburi ciocolata împreună cu uleiul. Amestecăm până la omogenizare. Lăsăm glazura să se răcorească un pic.
Scoatem prăjitura din frigider, îndepărtăm folie și marginile tăvii (sau forma în care am pregătit-o) și uniformizăm marginile. Turnăm glazura peste blatul superior și o întindem și pe margini. Dăm prăjitura la frigider până glazura se întărește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!