Ruladă aperitiv gustoasă și sățioasă, pas cu pas, în imagini – Ruladă cu piept de pui, cașcaval și bacon

Ingrediente necesare:

  • 3 bucăți piept pui (fiecare tăiat în două)
  • 2 linguri boia
  • 1 lingură zahăr
  • 3 linguri condimente pui
  • 1 linguriță oregano
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • Jumătate lingură piper
  • Felii bacon
  • 150 g cașcaval ras
  • 300 g cremă de brânză

Mod de preparare:

Amestecăm toate condimentele necesare într-un bol, după care transferăm amestecul într-o caserolă. Tăiem fiecare bucată de carne în două.

Punem o bucată de folie de aluminiu pe suprafața de lucru. Trecem bucățile de carne prin amestecul de condimente și le așezăm pe folie, una lângă cealaltă. Acoperim carnea cu o bucată de folie alimentară și le frăgezim ușor.

Îndepărtăm folia, ungem carnea cu crema de brânză și presărăm cașcaval ras deasupra. Cu ajutorul foliei, rulăm. Învelim rulada în folie și o dăm la frigider pentru 30 de minute.

Ulterior, îndepărtăm folia și așezăm rulada pe o margine. Punem feliile de bacon pe suprafața liberă a foliei, așa cum se vede în imaginea de mai jos.

Rulăm din nou, ajutându-ne de folia de aluminiu. După caz, putem completa spațiile libere cu încă câteva felii de bacon.

Notă: opțional, putem unge rulada cu un pic de muștar.

Împachetăm rulada în folie și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. După 30 de minute, îndepărtăm folia și mai lăsăm rulada la cuptor pentru încă 10 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!