Ingrediente necesare:

  • 2 țeline medii
  • 2 cepe
  • 200 g măsline
  • 100 ml vin
  • 200 ml suc de roșii
  • 3 foi dafin
  • 1 legătură mică pătrunjel
  • Ulei
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Începem prin a curăța legumele ( ceapa și țelina ) de coajă, apoi le spălăm și le tocăm după plac.
Încingem 2 linguri de ulei într-o cratiță, apoi călim ceapa timp de câteva minute, până se înmoaie. Adăugăm apoi și țelina, vinul, 100 ml de apă, foile de dafin și sare.
Amestecăm, acoperim cratița cu un capac și fierbem la foc mediu timp de 20 de minute.

Ulterior, adăugăm sucul de roșii și măslinele și continuăm să fierbem pentru încă 10-15 minute.
Luăm apoi cratița de pe foc și adăugăm pătrunjelul tocat mărunt și potrivim de sare și de piper.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețetă preluată de pebarbatlacratita.ro