Rețetă simplă pentru pâine pufoasă și gustoasă – Pâine de casă fără frământare – Pentru a pregăti pâine după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 1 kg făină
- 20 g drojdie
- 800 ml apă
- 2 lingurițe sare
Mod de preparare:
1. Pentru început, dizolvăm drojdia în apă caldă.
2. Într-un bol, adăugăm făina cernută. Adăugăm drojdia, apa și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.
3. Acoperim aluatul cu un prosop și îl lăsăm la crescut 2 ore.
4. După ce a crescut, așezăm aluatul într-o tavă de copt fără să-l frământăm. Adăugăm puțină făină și îl lăsăm în tavă timp de 40 de minute.
5. Cu ajutorul unui cuțit, facem câteva tăieturi simple, pentru model. Așezăm tava în cuptor iar pe un nivel inferior, așezăm o tavă cu apa. Este importantă umiditatea din cuptor pe toată durata coacerii.
6. Coacem la temperatura de 235 de grade, timp de 40 de minute.
Poftă bună!
Discussion about this post