Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Ideal pentru aperitive reci sau sendvișuri – Încercați rețeta, o să vă placă mult!
Ingrediente necesare:
- 1 L lapte
- 1 lingură sare
- 200-300 g smântână
- 3 ouă
- Verdeață, condimente (opțional și după gust)
Mod de preparare:
Punem laptele la fiert împreună cu sarea.
Batem ouăle împreună cu smântâna, până la omogenizare. Când laptele începe să fiarbă, adăugăm compoziția de ouă și smântână. Amestecăm și fierbem totul împreună timp de 5 minute.
Când compoziția începe să se separe de zer, o transferăm într-o strecurătoare măruntă sau tifon și lăsăm deoparte până se scurge tot zerul.
După câteva ore, cașcavalul este gata pentru consum. Pentru o culoare galbenă, putem adăuga turmeric iar pentru a obține un cașcaval cu găuri, putem adăuga bicarbonat de sodiu.
Savurați cu poftă! Poftă bună!