Rețetă pas cu pas, cu imagini – Ruladă cu umplutură cremoasă, ușor picantă – Un deliciu!
Ingrediente necesare:
- 1 kg carne de vită
- 1 ceapă
- 100 ml vin alb sec
- 400 ml suc de roșii
- 2 căței de usturoi
- 2 ouă
- 200 g cașcaval
- 3 linguri pesmet
- Câte o jumătate de linguriță de: busuioc uscat, pătrunjel uscat, piper negru măcinat, sare, oregano uscat
Mod de preparare:
Începem prin a curăța ceapa după care o tăiem în rondele cât mai subțiri. Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl amestecăm cu pesmetul, sarea, piperul și condimentele uscate. Adăugăm ouăle, încorporăm și cașcavalul ras.
Punem carnea pe un tocător mai mare și o tăiem de-a lungul fibrelor, doar cât să obținem o suprafață mai mare, de o grosime de 1 cm.
Condimentăm bucata de carne cu sare și piper după care întindem umplutura deasupra, lăsând 2 cm liberi de la o margine. Rulăm. Legăm rulada cu ață de bucătărie.
Aranjăm ceapa pe o tigaie și punem rulada deasupra. Adăugăm și sucul de roșii și vinul după care acoperim tigaia cu folie de aluminiu.
Dăm rulada la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 2 ore. Ulterior, o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească sub folie. Servim cu sosul din tigaie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!