Prăjitură la tavă, se prepară rapid și ușor – Prăjitură cu cafea și ciocolată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 5 ouă
- 1 cană zahăr tos
- 1 cană făină
- 1 cană cacao Nesquik
- 1 cană ulei
- 1 plic praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- Jumătate cană Nescafe (cu zahăr) ( aproximativ 1 linguriță cafea + 125 ml apă + zahăr după gust
- Gem de zmeură
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 250 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Adăugăm făina, pudra de cacao, uleiul și praful de copt. Amestecăm până la omogenizare și transferăm compoziția într-o tavă înaltă, unsă cu unt și tapetată cu făină.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 35-45 minute. După ce s-a răcit ,stropim blatul copt cu cafeaua și ungem cu gemul.
Pentru glazură, punem la fiert frișca lichidă. Adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare. Turnăm glazura peste blat și dăm prăjitura la rece pentru minim 8-10 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!