Prăjitură de casă cu biscuiți, cremă și frișcă – Se prepară din 8 ouă, 6 linguri făină, biscuiți cu unt, 8 linguri zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 2 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 700 ml lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 1 lingură gelatină
- 50 ml apă
- 300 ml frișcă lichidă
- Zahăr după gust
Ingrediente necesare pentru crema de ciocolată:
- 2 plicuri budincă de ciocolată
- 700 ml lapte
- 1 lingură gelatină
- 50 ml apă
- 300 ml frișcă lichidă
- Zahăr după gust
Alte ingrediente necesare:
- Biscuiți cu unt
- Frișcă bătută pentru decor
- Ciocolată rasă pentru decor
Mod de preparare:
Punem 4 ouă într-un bol. Adăugăm zahărul și mixăm timp de 7-8 minute. Cu o lingură de lemn, încorporăm și 4 linguri de făină, amestecând ușor. Tapetăm tava de la cuptor cu hârtie de copt și întindem aluatul în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până foaia trece testul cu scobitoarea.
Procedăm la fel și pregătim încă o foaie, de data asta folosind 2 linguri de făină și 2 linguri de pudră de cacao.
În timp ce foile se răcesc, pregătim cremele. Amestecăm praful de budincă cu zahăr și lapte, punem pe foc și fierbem până se îngroașă, amestecând continuu. Separat, amestecăm gelatina cu apa și încălzim până gelatina se topește. Încorporăm gelatina în cremă încă caldă. La final, mixăm frișca spumă tare și o încorporăm în crema caldă/la temperatura camerei. Procedăm la fel cu ambele creme.
Asamblare: foaia simplă, crema de ciocolată, un strat de biscuiți (îi putem stropi cu cafea sau lichior de ciocolată), crema de vanilie, foaia cu cacao. Decorăm cu frișcă și ciocolată rasă.
După câteva ore putem porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!