Rețetă gustoasă și savuroasă, cu imagini, explicată pas cu pas – Tocăniță ungurească cu ardei și cârnăciori – Rețetă de lecso – Se prepară din 100g cârnați, 1 ceapă roșie, 5 ardei, 3 roșii și…
Ingrediente necesare pentru 2 porții:
- 2 linguri ulei
- 100 g cârnați uscați
- 1 ceapă roșie, medie
- 5 ardei
- 1 praf chimen măcinat – opțional
- 1 linguriță boia afumată
- 3 roșii
- Sare și piper
Mod de preparare:
Încingem uleiul într-o tigaie. Adăugăm rondelele de cârnați și prăjim până devin crocanți. Scoatem cârnații din tigaie și adăugăm ceapa tocată cubulețe. Prăjim ceapa până capătă o culoare frumoasă după care adăugăm 4-5 linguri de apă. După ce apa se evaporă, mai adăugăm un pic de apă și gătim până ceapa devine cremoasă.
Adăugăm și cubulețele de ardei, amestecăm bine și adăugăm condimentele: sare, piper, chimen, boia. Amestecăm, adăugăm 50 ml apă și acoperim tigaia cu capac. Gătim tocănița timp de 15 minute.
După 15 minute, adăugăm și cubulețele de roșii. Amestecăm, acoperim cu capac și gătim totul împreună pentru încă 10 minute aproximativ.
Servim tocănița cu rondelele de cârnați și pâine proaspătă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!