Daca sunteti in cautarea unei prajituri pe care sa o pregatiti intr-un timp scurt dar sa fie si gustoasa, atunci va recomand aceasta reteta. Dureaza in jur de 50-60 d eminute pana este gata si poate fi pregatita chiar si de cel mai incepator in ale bucatariei. Extrem de gustoasa si cremoasa. Recomand!
Ingrediente necesare pentru blat:
- 5 oua, 300 g de faina
- 100 ml de apa, 3-4 linguri de ulei
- 1 praf de copt, 2 linguri de cacao
- 4-5 linguri de zahar
Ingrediente pentru crema:
- 2 plicuri de budinca de vanilie
- 800 ml de lapte
- 5-6 linguri de zahar
Pentru topping:
- 300 ml de frisca lichida
- Cacao pentru ornat
Mod de preparare:
Pregatirea blatului – se bat ouale cu zaharul pana devin cremoase iar mai apoi se adauga uleiul si apa. Dupa ce se omogenizeaza, se adauga faina cernuta cu praful de copt. Jumatate din compozitie se toarna in tava tapetata cu hartie de copt (20×36 cm) iar cealalta jumatate se amesteca cu cele 2 linguri de cacao si se pune (in pete, cu o lingura) peste aluatul alb.
Budinca se prepara asa cum scrie pe plic si cat este inca fierbinte, se toarna uniform peste aluatul pentru blat si se pune la cuptor pentru 25-30 de minute la 170 grade. Inainte de a scoate prajitura din cuptor, verificati cu o scobitoare daca este gata.
Prajitura se lasa la racit iar cand este suficient de rece, se bate frisca foarte tare si mai apoi se intinde peste prajitura si se orneaza cu cacao. Se poate servi imediat sau o puteti pune la frigider pentru 1 ora.
Pofta buna!