Această rețetă de înghețată de casă aromată este ușor de pregătit. Iese delicioasă și se poate consuma ca atare, sau ca adaos la diverse prăjituri, sau chiar ca umplutură pentru clătite.

Ingrediente necesare:

  • 250 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 250 ml smântână pentru frișcă cu minim 30% grăsime
  • Un praf de sare
  • 1 păstaie de vanilie – opțional
  • 100 g zahăr
  • 2 gălbenușuri

Mod de preparare:

Punem laptele și smântână într-o cratiță potrivită, pe foc mediu. Aducem amestecul până la punctul de fierbere, după care oprim focul. Crestăm pe lungime păstaia de vanilie și adăugăm în lapte semințele. Acoperim cu un capac și infuzăm timp de o jumătate de oră.

Între timp. Punem gălbenușurile într-un bol, împreună cu zahărul și sarea. Mixăm bine la viteză mare până obținem o cremă densă.

După cele 30 de minute de infuzat, punem cratița înapoi pe foc până începe să se formeze pojghiță la suprafață și cât să se înfierbânte compoziția. luăm de pe foc și turnăm compoziția peste crema de ouă.

Amestecăm foarte bine, până la omogenizare, după care transferăm amestecul înapoi în cratiță.

Gătim pe foc mic, amestecând continuu cu o spatulă, până compoziția începe să se îngroașe și îmbracă bine spatula și până obținem o urmă fermă atunci când tragem o linie în ea ( până atinge 80-82 grade Celsius ). Când crema este gata, o luăm de pe foc și o strecurăm printr-o sită așezată deasupra unui bol.

Acoperim suprafața cremei cu folie alimentară și lăsăm să se răcească până la temperatura camerei. Ulterior, dăm crema la frigider pentru minim 3 ore, după care o dăm la congelator peste noapte.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!