Tiramisu – Rețetă originală – Aveți nevoie de 250g pișcoturi, 4 ouă, 500g mascarpone, și…

Ingrediente necesare pentru 6-8 porții:

  • 250 g pișcoturi
  • 5 cești cafea espresso pentru sirop
  • Pudră de cacao neîndulcită pentru decor
  • 3 linguri ciocolată dulce-amăruie pentru decor – opțional

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 4 ouă
  • 80 g zahăr
  • 500 g mascarpone
  • 5 linguri vin Marsala – opțional

Mod de preparare:

Pentru cremă, separăm ouăle. Punem gălbenușurile într-un bol, adăugăm zahărul și batem cu telul până la omogenizare și până obținem o consistență spumoasă. Adăugăm mascarpone și amestecăm încet.

Separat, mixăm albușurile spumă tare. Treptat și cu mare grijă, încorporăm spuma în compoziția cu mascarpone. Încorporăm și vinul și dăm crema la frigider.

Pregătim o tavă dreptunghiulară și așezăm un strat de pișcoturi în ea. Folosind o linguriță, le stropim cu cafea. Acoperim pișcoturile însiropate cu 2/5 din cremă. Repetăm straturile din nou.

Transferăm crema rămasă (1/ 5) într-o pungă de plastic tăiată la colț. Acoperim suprafața prăjiturii cu cremă. Dăm la frigider pentru câteva ore.

Înainte de servire, pudrăm cu pudră de cacao și presărăm ciocolata deasupra, într-un strat uniform.

Savurați cu poftă! Poftă bună!