Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 linguri făină de grâu
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 170 g mac
  • 160 g zahăr
  • 4 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 g brânză mascarpone
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 250 ml frișcă lichidă cu 30% grăsime

Ingrediente necesare pentru crema cu nutella:

  • 250 g brânză mascarpone
  • 200 g nutella

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 50 ml apă
  • 50 ml cafea sau lichior

Alte ingrediente necesare:

  • 250 g cireșe / vișine din compot, bine scurse
  • 150 g biscuiți
  • 100 ml cafea
  • 2 linguri rom sau lichior
  • Ciocolată rasă

Mod de preparare:

Este foarte important ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm spumă albușurile împreună cu zahărul până obținem o bezea lucioasă și tare.

Treptat, încorporăm și câte un gălbenuș și vanilia, mixând continuu.

Punem și semințele de mac amestecate cu pudra de cacao și cu praful de copt. Transferăm compoziția astfel obținută într-o tavă de 22*32 cm tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul timp de 30 de minute la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius.

Pentru cremă, mixăm frișca împreună cu zahărul până obținem o spumă tare, după care adăugăm și brânza mascarone și mixăm până la omogenizare.

Pentru crema cu nutella, mixăm brânza masarpone împreună cu nutella până obținem o cremă omogenă.

Pentru sirop, amestecăm ingredientele necesare.

Asamblare:

Întindem uniform crema albă peste blatul cu mac însiropat.

Așezăm peste cremă fructele din compot, apăsându-le ușor.

Așezăm un strat de biscuiți înmuiați în 100 ml apă amestecată cu 2 linguri de lichior.

Peste stratul de biscuiți întindem uniform crema cu nutella.

Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru 3-4 ore înainte de a o porționa și servi.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!