Aceasta reteta este una super simpla, pentru incepatori si este gata in numai 40 de minute . Este foarte pufoasa, crema este foarte gustoasa si fina si este perfecta pentru iubitorii de nuca de cocos. Recomand sa faceti si voi aceasta prajitura cand vreti sa va indulciti cu ceva bun…

Ingrediente pentru blat:

  • 250 gr de faina, 1 ou
  • 50 gr de unt topit, 1 plic praf de copt
  • 200 gr de zahar, 4-5 linguri de cacao
  • 2 plicuri de zahar vanilat, putina sare
  • 250 ml de lapte

Ingrediente pentru crema:

  • 400 ml de lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3-4 linguri de zahar
  • Dupa gust – nuca de cocos, esenta de rom

Mod de preparare:

Incepem prin a pregati budinca deoarece trebuie sa se raceasca – se pune laptele la foc si se adauga budinca amestecata cu zaharul. Cand este gata, se ia de pe foc si se adauga nuca de cocos si romul (sau esenta de rom). Se lasa la racit si trecem la pregatirea blatului.

Se cerne faina impreuna cu praful de copt, sarea si cacaoa – se amesteca cu zaharul, oul, untul topit si la final se adauga laptele. Totul se amesteca si se omogenizeaza iar compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Peste compozitia de blat, se adauga budinca cu ajutorul unei linguri – puteti crea romburi sau sa puneti in loc budinca, cu lingura.

Se pune la cuptor pentru 25 de minute la 180 grade si se face testul cu scobitoarea inainte de a o scoate din cuptor. Cand este gata, se scoate si se lasa la racit. Se orneaza cu nuca de cocos sau puteti face o glazura de ciocolata.

Poftă bună!