Rețetă cu imagini, pas cu pas – Blat de tort moale, înalt și pufos (cu vanilie) – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- 150 g zahăr
- 1 praf de sare
- 1 lingură extract de vanilie
- 150 g făină albă
- 3 linguri lapte
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 170°C. Unge cu unt fundul și părțile laterale ale unei forme rotunde de tort de 20 cm. Lasă deoparte.
Într-un bol mare bate albușurile cu un praf de sare până devin spumoase, apoi adaugă treptat zahărul, până când se formează vârfuri ferme.
Adaugă gălbenușurile și amestecă până la omogenizare.
Cerne făina și încorporează-o ușor, folosind o spatulă.
Într-un bol mic bate laptele, uleiul și extractul de vanilie.
Adaugă 1-2 linguri din aluatul pregătit și amestecă până la omogenizare.
Toarnă înapoi în aluat, amestecând ușor până la omogenizare.
Toarnă aluatul în forma pregătită, bate forma de masă pentru a elibera bulele de aer și coace timp de 30-35 de minute.
Lasă blatul să se răcească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!