Rețetă pas cu pas, cu imagini – Ciuperci pane (de post) crocante și gustoase – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 300 g ciuperci
- 85 g făină albă
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper negru
- 1/4 linguriță paprika
- 1/2 linguriță pudră de usturoi
- 1/2 linguriță oregano uscat
- 1/2 linguriță praf de copt
- 160 ml apă minerală sau apă plată
- 160 g pesmet
- Ulei pentru prăjit
Ingrediente necesare pentru sos:
- 4 linguri sos de chili
- 3 linguri maioneză
Mod de preparare:
Într-un bol de mărime medie amestecați făina, sarea, piperul, paprika, pudra de usturoi, oregano și praful de copt.
Adăugați treptat apa, amestecând continuu, până la omogenizare. Dacă aluatul este prea lichid adăugați 1-2 linguri de făină, dacă aluatul este prea gros adăugați 1-2 linguri de apă. Lăsați deoparte.
Tăiați ciupercile în felii groase.
Tăvăliți ciupercile în aluat, apoi în pesmet.
Încingeți uleiul într-o tigaie. Prăjiți ciupercile pentru 1-2 minute, întoarceți și prăjiți încă 1 minut, până devin aurii și crocante. Transferați ciupercile pane pe un prosop de hârtie pentru a elimina surplusul de ulei.
Pregătiți sosul: amestecați chili cu maioneza până la omogenizare.
Savurați cu poftă! Poftă bună!