Ingrediente pentru 3 blaturi:

  • 9 ouă
  • 9 linguri zahăr
  • 9 linguri făină
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri pudră de cacao

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 l smântână
  • 2 conserve de compot de vișine
  • 3 ouă
  • 20 linguri zahăr
  • 10 g gelatină
  • 50 ml sirop de vișine

Ingrediente pentru glazură:

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 80 g ciocolată cu lapte
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, sarea, gălbenușurile, uleiul și amestecăm bine. Treptat, adăugăm făina, pudra de cacao și amestecăm până la omogenizare.

2. Turnăm o treime din cantitatea de aluat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 30 de minute, la temperatura de 180 de grade. Procedăm la fel cu aluatul rămas, în final trebuie să obținem 3 blaturi.

4. Pentru cremă, batem ouăle spumă. Adăugăm zahărul, amestecăm și punem compoziția la fiert, pe baie de aburi. Adăugăm smântâna, gelatina hidratată în sirop și amestecăm foarte bine. La final, luăm vasul de pe foc și adăugăm vișinele.

5. Pentru a forma prăjitura, însiropăm primul blat, pe urmă îl tapetăm cu cremă. Acoperim cu al 2-lea blat și procedăm la fel până terminăm toate ingredientele. La final, decorăm cu glazură de ciocolată și vișine. Punem prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!